Blijf op de hoogte van de geplande werken op de Oude Vest in Dendermonde.

Positief nieuws bij eerstesteenlegging: werken Hof van Saeys vorderen vlot

Vrijdag 17 september werd officieel de eerste steen van het Hof van Saeys gelegd. Dit gebeurde door Jan Van Lancker, CEO van projectontwikkelaar Uplace, en burgemeester Piet Buyse. In de zomer van 2023 zullen de werken afgerond zijn.

“Hof van Saeys laat een nieuwe wind waaien doorheen de stad”, zei Jan Van Lancker gisteren. “We merken veel enthousiasme om hier in het aantrekkelijke stadscentrum te komen wonen, met een uniek zicht op het Belfort en de Abdij. Winkels, scholen, openbaar vervoer en cultuur zijn vlakbij en de architectuur is tijdloos, die troeven worden duidelijk gesmaakt door de toekomstige bewoners en investeerders.”

“Dit project sluit perfect aan bij dé topprioriteit die ons bestuur tijdens deze legislatuur realiseert, namelijk de totale remake van de Oude Vest”, vertelde burgemeester Piet Buyse. “Dat we dit stadsvernieuwingsproject mogelijk maken in het kernwinkelhart van onze stad, én dat we als lokaal bestuur mee investeren in de rotatieparking binnen het Hof van Saeys, toont dat we echt geloven in de kwalitatieve aanpak van het project.” De rotatieparking bestaat uit 129 publiek toegankelijke autoparkeerplaatsen, voorzien van enkele deelwagens. De parkeerplaatsen voor de bewoners van Hof van Saeys zullen zich een verdiep lager bevinden. Er komen ook liefst 306 veilige fietsenstallingen ondergronds en 40 bovengronds.

Werkzaamheden Hof van Saeys vorderen vlot

Hoofdaannemer Cordeel uit Temse brengt de beschoeiing van de werfput aan. Dat is een water- en grondkerende wand rondom de toekomstige ondergrondse parking. De wand zorgt ervoor dat de omliggende grond en het grondwater stabiel blijven bij het uitgraven van de bouwput. “Wij zijn als familiebedrijf Cordeel zeer fier om dit prestigieus project op deze prachtige historische site te mogen realiseren” zegt Kevin De Hainaut, CEO van Cordeel. “Dat we vandaag al de eerste symbolische steen kunnen leggen is het resultaat van een vlotte werking van het bouwteam, samen met alle adviseurs en projectontwikkelaar Uplace. Het team van Cordeel staat klaar om Hof van Saeys tegen de zomer van 2023 op te leveren.”

De symbolische eerste steen die vrijdag werd gelegd was trouwens een zeer bijzonder exemplaar, namelijk de tegel van een hinkelspel. “De site van Hof van Saeys biedt namelijk veel publieke ruimte waar kinderen kunnen spelen en waar men elkaar kan ontmoeten.”

Lees ook

Nieuwe geldautomaat aan Hof van Saeys

Batopin, beheerder van de geldautomaten of CASH-punten, zal tegen eind volgend jaar op 970 locaties in ons land nieuwe geldautomaten uitrollen. Ook

Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning

Nadat het plan voor de herinrichting van de Oude Vest sterke juridische vertraging opliep, werkte de stad aan een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag. “De

Veiligheid en parkeren op de Oude Vest

Dinsdag 7 november 2023 presenteerde de stad een aantal parkeer- en veiligheidsmaatregelen voor de Oude Vest aan de middenstandsraad. Ingrepen die de