Blijf op de hoogte van de geplande werken op de Oude Vest in Dendermonde.

Start bovengrondse bouwwerken brandweerkazerne

Nu de fundamenten van de nieuwe brandweerkazerne zijn gelegd, werd deze week gestart met de bovengrondse bouwwerken.

“Vandaag zijn we klaar voor een nieuwe start in het bouwproces en geven we het officiële startschot voor de bovengrondse bouwwerken van de nieuwe brandweerkazerne”, meldden burgemeester Piet Buyse en schepen Leen Dierick.

“Traditioneel wordt dit moment ingehuldigd door het plaatsen van de allereerste steen. Maar in tegenstelling tot een traditionele metselwerkbouwwijze kozen we om het gebouw op te trekken met een geprefabriceerde betonstructuur, een stevig betonnen skelet als ruggengraat voor een niet-onbelangrijke en gevestigde waarde in de binnenstad.”

Om de start van de bovengrondse werken te huldigen, werd symbolisch de ‘eerste’ geprefabriceerde kolom opgegoten. “Met vloeibaar beton wordt de bovengrondse structuur verankerd aan de reeds geplaatste fundamenten”, aldus Buyse en Dierick. “Net als de sloop- en funderingswerken voert de Aalsterse bouwfirma Jan De Nul nv ook de bovengrondse werken uit onder toezicht van het Dendermondse architectenbureau Artex bv. Als alles vlot blijft verlopen, zal de lokale brandweer samen met de Brandweerzone Oost het gebouw in gebruik nemen tegen het najaar van 2022.”

Lees ook

Veiligheid en parkeren op de Oude Vest

Dinsdag 7 november 2023 presenteerde de stad een aantal parkeer- en veiligheidsmaatregelen voor de Oude Vest aan de middenstandsraad. Ingrepen die de

Voetpad aan Hof van Saeys vrijgegeven

Het voetpad ter hoogte van het bouwproject Hof van Saeys is opnieuw beschikbaar. Sinds het begin van de werken werden voetgangers verplicht