Blijf op de hoogte van de geplande werken op de Oude Vest in Dendermonde.

Subsidies voor wie handelspand wil renoveren

Stad Dendermonde wil de aantrekkingskracht van de binnenstad vergroten. De stad voorziet, in samenwerking met VLAIO, subsidies om de verfraaiing en verduurzaming van handelspanden te stimuleren. Voor elke nieuwe investering, bedraagt de subsidie 50% met een maximum van 10 000 euro premie per handelspand. Zowel eigenaars als huurders kunnen een dossier indienen. Om aanspraak te maken op de subsidie moet het handelspand gelegen zijn in de historische binnenstad met als belangrijkste winkelstraten de Brusselsestraat, Oude Vest, Vlasmarkt, Grote Markt, Kerkstraat, Bogaerdstraat, Franz Courtensstraat en Veerstraat.

Dankzij deze inspanningen en steunmaatregelen hebben lokale handelaars in de Dendermondse binnenstad de mogelijkheid om hun handelspanden te renoveren en te verduurzamen met financiële ondersteuning van de stad en VLAIO. Dit draagt bij aan de aantrekkelijkheid en diversiteit van het stadscentrum, en stimuleert het behoud en de groei van lokale ondernemingen.

Het volledige subsidiereglement is raadpleegbaar via www.dendermonde.be.

Lees ook

Veiligheid en parkeren op de Oude Vest

Dinsdag 7 november 2023 presenteerde de stad een aantal parkeer- en veiligheidsmaatregelen voor de Oude Vest aan de middenstandsraad. Ingrepen die de

Voetpad aan Hof van Saeys vrijgegeven

Het voetpad ter hoogte van het bouwproject Hof van Saeys is opnieuw beschikbaar. Sinds het begin van de werken werden voetgangers verplicht

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *