Blijf op de hoogte van de geplande werken op de Oude Vest in Dendermonde.

Veiligheid en parkeren op de Oude Vest

Dinsdag 7 november 2023 presenteerde de stad een aantal parkeer- en veiligheidsmaatregelen voor de Oude Vest aan de middenstandsraad. Ingrepen die de veiligheid van fietsers en voetgangers verbeteren met garantie van de nodige parkeerplaatsen.

De stad wil de veiligheid, vooral van de fietser, op de Oude Vest verbeteren. Door de opening van de nieuwe parking ‘parking Oude Vest’ kan dit. De parking, onder de nieuwbouw Hof Van Saeys, telt 130 publieke parkeerplaatsen en opent in het voorjaar 2024. Bovengronds krijgt de fietser meer ruimte. Ondergronds is er voldoende plaats voor auto’s. In de nieuwe situatie blijft het totaal aan parkeerplaatsen, bovengronds en ondergronds, vergelijkbaar met het huidige aantal parkeerplaatsen.

De maatregelen zijn tijdelijk, in afwachting van de volledige herinrichting van de Oude Vest.

Het college van burgemeester en schepenen zal maandag 13 november 2023 het dossier ‘tijdelijke parkeer- en veiligheidsmaatregelen Oude Vest’ verder bespreken. Het voorstel van het college zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad op dinsdag 5 december 2023.

Lees ook

Nieuwe geldautomaat aan Hof van Saeys

Batopin, beheerder van de geldautomaten of CASH-punten, zal tegen eind volgend jaar op 970 locaties in ons land nieuwe geldautomaten uitrollen. Ook

Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning

Nadat het plan voor de herinrichting van de Oude Vest sterke juridische vertraging opliep, werkte de stad aan een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag. “De

Voetpad aan Hof van Saeys vrijgegeven

Het voetpad ter hoogte van het bouwproject Hof van Saeys is opnieuw beschikbaar. Sinds het begin van de werken werden voetgangers verplicht

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *