Blijf op de hoogte van de geplande werken op de Oude Vest in Dendermonde.

'Van ’t Vestje naar Oude Vest'

Bestel nu het boek van Jean-Pierre De Donder

Dendermondenaar Jean-Pierre De Donder schreef in 2017 een boek over de vroegere volkse wijk ’t Vestje. Hij beschrijft in het boek het wel en wee van de vroegere bewoners.

“Wanneer we vandaag langs de Oude Vest wandelen, kunnen we ons moeilijk voorstellen hoe het geweest is, hoe het er toen uitzag, wie er leefde, waar en onder welke omstandigheden er gewerkt werd”, zegt Jean-Pierre De Donder. En dus ging hij op zoek naar informatie en schreef hij het boek ‘Van t Vestje naar de Oude Vest. Of de teleurgang van het sociale leven in Dendermonde’.

Jean-Pierre De Donder geeft in zijn boek een overzicht van de voornaamste werkgevers op ’t Vestje en in de stad. Hij schetst ook de werkomstandigheden. Het boek heeft ook aandacht voor de transformatie van volkse buurt naar hedendaags winkelcentrum. 

“Wat zeker niet mocht ontbreken was een rondleiding langs de beluiken en voornaamste gebouwen van ’t Vestje met hun bewoners, hun bijnamen en fratsen. De lange lijdensweg van ’t Vestje naar de huidige Oude Vest wordt in een apart hoofdstuk behandeld”, aldus Jean-Pierre De Donder.

De Donder beschrijft ook de bijdrage van inwoners van ’t Vestje aan de folklore van de stad. “De mannen van ’t Vestje kennen een lange traditie als reuzendragers en mannen die ons Peirt dragen. Tenslotte vraag ik mij wat er nog overblijft van ons Deiremonds dialect en of het nog toekomst heeft.”

Het boek ‘Van ’t Vestje naar de Oude Vest. Of de teleurgang van het sociale leven in Dendermonde” kost 24,20 euro (plus 8 euro voor eventuele verzendkosten).

Bestelformulier

Schrijf a.u.b. het verschuldigde bedrag over op het rekeningnummer BE54 3635 2600 7697. Na betaling wordt het boek opgestuurd of is het beschikbaar op de Oude Vest (adres volgt na bestelling).