Blijf op de hoogte van de geplande werken op de Oude Vest in Dendermonde.

Proefputtenonderzoek op de Oude Vest

In een mededeling laat het stadsbestuur vandaag weten dat het een proefputtenonderzoek toelaat op de Oude Vest. “De Oude Vest is een plaats met veel geschiedenis. In het kader van de herinrichting van de Oude Vest willen we onderzoeken welke historische schatten er mogelijk verborgen liggen. Wat wil dit concreet zeggen? In de periode oktober – november 2022 zullen, gefaseerd, 21 proefputten worden gegraven op de Oude Vest. Tijdens dit proefputtenonderzoek brengt de archeoloog in kaart of er waardevol erfgoed aanwezig is. In een tweede fase komen de archeologische opgravingen, alleen op de plaatsen waar waardevol historisch materiaal vastgesteld is”, aldus het bestuur. “Binnenkort zal onze aannemer de markeringen van de proefputten, met straatverf, aanbrengen. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, zullen de werken gefaseerd gebeuren.”

Lees ook

Nieuwe geldautomaat aan Hof van Saeys

Batopin, beheerder van de geldautomaten of CASH-punten, zal tegen eind volgend jaar op 970 locaties in ons land nieuwe geldautomaten uitrollen. Ook

Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning

Nadat het plan voor de herinrichting van de Oude Vest sterke juridische vertraging opliep, werkte de stad aan een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag. “De

Veiligheid en parkeren op de Oude Vest

Dinsdag 7 november 2023 presenteerde de stad een aantal parkeer- en veiligheidsmaatregelen voor de Oude Vest aan de middenstandsraad. Ingrepen die de